Ulei de floarea soarelui rafinat, dezodorizat, îmbuteliat PET

  • Butelie de 1 litru (sticlă de 1 litri) · în cutie de carton a câte 15 sticle
  • Butelie de 3 litri (sticlă de 3 litri) · în cutie de carton a câte 4 sticle
  • Butelie de 5 litri (sticlă de 5 litri) · în cutie de carton a câte 3 sticle

Ulei de culoare galben pal, extras din semințe de floarea-soarelui, este un ulei de înaltă calitate, care se păstrează o perioadă lungă de depozitare. Uleiul de floarea-soarelui are un gust și un aspect ușor și oferă mai multă vitamina E decât orice alt ulei vegetal. Este o combinație de grăsimi mononesaturate și polinesaturate, cu un nivel scăzut de grăsimi saturate.

Uleiul de floarea-soarelui este un produs cu proprietăți cu adevărat uimitoare.

Uleiul de floarea-soarelui rafinat și dezodorizat este un ulei natural de floarea-soarelui, produs conform tehnologiei moderne în mai multe etape și purificat de toate impuritățile. Acesta stimulează procesele metabolice din organism, asigură o creștere celulară corespunzătoare și o piele sănătoasă. Acest ulei poate fi utilizat pentru orice fel de mâncare și este potrivit pentru toate tipurile de procesare a alimentelor: prăjire, coacere, conservare, prepararea salatelor. Este o materie primă de înaltă tehnologie pentru industria alimentară (produse grase, industria lactatelor și a panificației).

PROPRIETĂȚI FIZICE
Aspectfără reziduuri la 40°C
Test la recemin. 48 de ore la 0°C
Indicele de culoare iodmax. 2,5 mgI
Indice de refracție1,461–1,468 la 40°C
Densitate0,918–0,923 g/cm³ la 20°C
Materie volatilămax. 0,1% la 105°C
Gustexcelent
MirosNiciunul - nu a fost detectat
SPECIFICAȚII CHIMICE
Acizi grași liberi (FFA)maxim 0,1
Valoarea de saponificare190 mg KOH / g de ulei
Valoare de iod125–145 g I₂ / 100 g
Peroxid0,2 mmol O₂ / kg de ulei
Săpunnici unul
Substanță nesaponificabilămaxim 1,2%
Impurităţinici unul
Grăsimi saturate8–12%
Grăsimi nesaturate87–91%
Energie de hrănire900 kcal
COMPOZIȚIA ACIDULUI GRAS
Acid miristic C14:00,07
Acid palmitic C16:07.00
Acid stearic C18:03,50
Acid oleic (acid octadecenoic), C18:1 (omega 9)27.2
Acid linoleic (acid octadecadienoic), C18:2 (omega 6)61,4
Acid gama-linolenic (octadecatrienoic), C18:3 (omega 6)<0,1
Acid alfa-linolenic (octadecatrienoic), C18:3 (omega 3)<0,1
Acid arahidica C20:00,2
 

Ulei de floarea-soarelui rafinat și dezodorizat · vrac

Domeniul de utilizare a uleiului rafinat deodorizat este foarte vast.

Acest ulei este utilizat atât în uzul casnic, cât și în producere. Datorită faptului că uleiul rafinat nu are gust și miros propriu, este utilizat pe scară largă pentru gătitul diferitor feluri de mâncare. Este apreciat în special pentru producerea de semifabricate, conserve, tot felul de aluaturi la scară industrială. Acest ulei este utilizat pe scară largă la prăjire, în producerea de margarină, grăsimi de gătit, produse din brânzeturi. Pentru fabricarea produselor dietetice și a alimentelor pentru copii este permis doar uleiul de floarea-soarelui rafinat, dezodorizat. De asemenea, acest ulei purificat este utilizat la fabricarea produselor cosmetice și farmaceutice. Un număr mare de creme și unguente sunt fabricate pe bază de ulei rafinat.

PROPRIETĂȚI FIZICE
Aspectfără reziduuri la 40°C
Test la recemin. 48 de ore la 0°C
Indicele de culoare iodmax. 2,5 mgI
Indice de refracție1,461–1,468 la 40°C
Densitate0,918–0,923 g/cm³ la 20°C
Materie volatilămax. 0,1% la 105°C
Gustexcelent
MirosNiciunul – nu a fost detectat
SPECIFICAȚII CHIMICE
Acizi grași liberi (FFA)maxim 0,1
Valoarea de saponificare190 mg KOH/g de ulei
Valoare de iod125–145 g I₂/100g
Peroxid0,2 mmol O₂/kg de ulei
Săpunnici unul
Substanță nesaponificabilămaxim 1,2%
Impurităţinici unul
Grăsimi saturate8–12%
Grăsimi nesaturate87–91%
Energie de hrănire900 kcal
COMPOZIȚIA ACIZILOR GRAȘI
Acid miristic C14:00,07
Acid palmitic C16:07,00
Acid stearic C18:03,50
Acid oleic (octadecenoic), C18:1 (omega 9)27,2
Acid linoleic (octadecadienoic), C18:2 (omega 6)61,4
Acid gama-linolenic (octadecatrienoic), C18:3 (omega 6)<0,1
Acid alfa-linolenic (octadecatrienoic), C18:3 (omega 3)<0,1
Acid arahidic C20:00,2
 

Ulei brut de floarea-soarelui · vrac

Ulei de floarea-soarelui, care este folosit ulterior pentru rafinare.

Caracteristici fizice și chimice
Miros, gust Specific pentru acest produs
Indice de refracție (40ºC) 1,461 – 1,468
Densitate specifică (20ºC) 0,918 - 0,923
Umiditate și substanțe volatile 0,2%
Acid gras liber (ca acid oleic) 1,5%
Impurități insolubile 0,1%
Valoarea iodului 125–145 gJ₂/100g
Valoarea de saponificare 188–194 mg KOH/g
Substanțe nesaponificabile maxim 1,5
Compoziție în acizi grași
Acid miristic (C14:0) <0,2%
Acid palmitic (C16:0) 5,0–7,6%
Acid stearic (C18:0) 2,7–6,5%
Acid oleic (C18:1) 14,0–39,4%
Acid linoleic (C18:2) 48,3–74,0%
Acid arahidic (C20:0) 0,1–0,5%
Acid behenic (C22:0) 0,3–1,5%
 

Șrot de floarea-soarelui · vrac

Șrotul de floarea-soarelui este prezentat ca un produs secundar al producției de ulei de floarea-soarelui. Materiile prime sunt semințele obișnuite de floarea-soarelui.

Șrotul de floarea-soarelui este un produs valoros, utilizat pe scară largă în agricultură, pentru hrănirea păsărilor și animalelor. Șrotul de floarea-soarelui conține în compoziția sa fosfor, vitaminele B și E și alte substanțe minerale, prin urmare este indispensabil ca aditiv în hrana animalelor.

Specificații generale ale șrotului de floarea-soarelui
Conținut de umiditate și substanțe volatile 8–11%
Proteină brută (pe substanță uscată) minim 37%
Fibră brută maxim 19%
Grăsime brută maxim 1,5%
  • Valoare energetică generală a nutrienților – nu mai puțin de 0,968 unități furajere.
  • Perioada de depozitare: 3 luni de la data fabricației
  • Ambalare / tară: vrac
  • Cerințe de depozitare: a se depozita în depozite curate, uscate, bine ventilate sau în depozite cu ventilație de admisie și evacuare, protejate de lumina directă a soarelui, căldură și umiditate și controlate de dăunători.

Bunurile sunt supuse unui control strict de asigurare a calității.

Șrotul de floarea soarelui este certificat și respectă standardele internaționale. Deține certificat veterinar și certificat de calitate.

 

Peleți din coji de floarea-soarelui · vrac

Recent, combustibilul obținut din deșeuri de floarea-soarelui a câștigat o popularitate considerabilă. Astfel, din coji de floarea-soarelui se produce combustibil granulat. Granulele – peleți obținuți din coji de floarea-soarelui care au mai multe avantaje:

  • Ecologice - în compoziția lor nu există substanțe chimice, spori de plante, semințe, care provoacă reacții alergice.
  • Eficiente din punct de vedere al costurilor - costul peleților este scăzut, în special în regiunile în care crește floarea-soarelui.
  • Funcționalitate - granulele pot fi depozitate mult timp, deoarece activitatea lor biochimică este scăzută. Acestea au un preț relativ mic, fără creșteri sezoniere. Potrivit consumatorilor, acesta este un avantaj valoros al acestui tip de combustibil.
  • Lipsa condițiilor speciale de depozitare care nu necesită spațiu suplimentar. Acest lucru se datorează faptului că granulele au o densitate mare în vrac.
Caracteristicile cojilor granulate
Aspect granule cu diametrul de la 8 la 10 mm, lungimea de la 15 la 50 mm
Culoare gri, diverse nuanțe
Miros miros specific cojii de floarea-soarelui
Umiditate și materie volatilă 9–12%
Densitatea în vrac 500–550 kg/m³

Peleții încălzesc cuptorul de acasă și cazanele de ardere în producerea industrială.

Când acest combustibil este ars, se emite o cantitate neglijabilă de dioxid de carbon, ca volum comparabil cu dioxidul de carbon provenit din arderea lemnului. În plus, cenușa rămasă poate fi folosită și pentru fertilizarea plantelor.

 

Brichete din coji de floarea-soarelui · vrac / în folie termocontractibilă

Brichetele fac parte dintr-o gamă de combustibili regenerabili care emit CO2 neutru. Aceasta ar trebui să fie o alternativă mai eficientă în comparație cu lemnul, fiind ușor de utilizat. Perioada de ardere este mai mare în comparație cu lemnul, cărbunele sau cocsul, datorită puterii calorice mari de 4889 kcal/kg, nu lasă mirosuri sau scântei, iar depozitarea este redusă. Sunt disponibile într-un pachet compact în orice cantitate. Se pot utiliza în mod multiplu: sobe, încălzire centrală, șeminee, cazane pe lemne.

Nu conțin coloranți, aditivi și se aprind ușor. Nu necesită tăiere și creștere. Brichetele nu necesită îngrijire, umiditatea maximă este de 12,0% - echivalentul unui lemn uscat timp de peste doi ani. Cenușa rezultată în urma arderii, de maximum 3,0%, poate fi utilizată ca îngrășământ natural.

Caracteristicile brichetelor din coji de floarea-soarelui
Aspect granule cu diametrul de la 80 la 90 mm, lungimea de la 200 la 500 mm
Culoare gri, diverse nuanțe
Miros miros specific cojii de floarea-soarelui
Umiditate și materie volatilă 9–12%
Densitatea în vrac 1000–1200 kg/m³
 

Acizi grași, nedistilați · vrac

Acizii grași sunt obținuți din deșeurile de grăsime provenite din producția de uleiuri vegetale destinate utilizării în fabricarea săpunului și în alte scopuri.

Caracteristicile acizilor grași
Culoare (20°C) maro închis
Miros specific acizilor grași
Umiditate și substanțe volatile maxim 5%
Fracția masică a impurităților insolubile în eter dietilic maxim 5%
Grăsimi totale 90–95%
Prezența acidului sulfuric absență