Ulei de floarea soarelui rafinat, dezodorizat, îmbuteliat PET

- Butelie de 1 litru (sticlă de 1 litri) · în cutie de carton a câte 15 sticle
- Butelie de 3 litri (sticlă de 3 litri) · în cutie de carton a câte 4 sticle
- Butelie de 5 litri (sticlă de 5 litri) · în cutie de carton a câte 3 sticle
Ulei de culoare galben pal, extras din semințe de floarea-soarelui, este un ulei de înaltă calitate, care se păstrează o perioadă lungă de depozitare. Uleiul de floarea-soarelui are un gust și un aspect ușor și oferă mai multă vitamina E decât orice alt ulei vegetal. Este o combinație de grăsimi mononesaturate și polinesaturate, cu un nivel scăzut de grăsimi saturate.
Uleiul de floarea-soarelui este un produs cu proprietăți cu adevărat uimitoare.
Uleiul de floarea-soarelui rafinat și dezodorizat este un ulei natural de floarea-soarelui, produs conform tehnologiei moderne în mai multe etape și purificat de toate impuritățile. Acesta stimulează procesele metabolice din organism, asigură o creștere celulară corespunzătoare și o piele sănătoasă. Acest ulei poate fi utilizat pentru orice fel de mâncare și este potrivit pentru toate tipurile de procesare a alimentelor: prăjire, coacere, conservare, prepararea salatelor. Este o materie primă de înaltă tehnologie pentru industria alimentară (produse grase, industria lactatelor și a panificației).
PROPRIETĂȚI FIZICE | |
---|---|
Aspect | fără reziduuri la 40°C |
Test la rece | min. 48 de ore la 0°C |
Indicele de culoare iod | max. 2,5 mgI |
Indice de refracție | 1,461–1,468 la 40°C |
Densitate | 0,918–0,923 g/cm³ la 20°C |
Materie volatilă | max. 0,1% la 105°C |
Gust | excelent |
Miros | Niciunul - nu a fost detectat |
SPECIFICAȚII CHIMICE | |
---|---|
Acizi grași liberi (FFA) | maxim 0,1 |
Valoarea de saponificare | 190 mg KOH / g de ulei |
Valoare de iod | 125–145 g I₂ / 100 g |
Peroxid | 0,2 mmol O₂ / kg de ulei |
Săpun | nici unul |
Substanță nesaponificabilă | maxim 1,2% |
Impurităţi | nici unul |
Grăsimi saturate | 8–12% |
Grăsimi nesaturate | 87–91% |
Energie de hrănire | 900 kcal |
COMPOZIȚIA ACIDULUI GRAS | |
---|---|
Acid miristic C14:0 | 0,07 |
Acid palmitic C16:0 | 7.00 |
Acid stearic C18:0 | 3,50 |
Acid oleic (acid octadecenoic), C18:1 (omega 9) | 27.2 |
Acid linoleic (acid octadecadienoic), C18:2 (omega 6) | 61,4 |
Acid gama-linolenic (octadecatrienoic), C18:3 (omega 6) | <0,1 |
Acid alfa-linolenic (octadecatrienoic), C18:3 (omega 3) | <0,1 |
Acid arahidica C20:0 | 0,2 |
Ulei de floarea-soarelui rafinat și dezodorizat · vrac

Domeniul de utilizare a uleiului rafinat deodorizat este foarte vast.
Acest ulei este utilizat atât în uzul casnic, cât și în producere. Datorită faptului că uleiul rafinat nu are gust și miros propriu, este utilizat pe scară largă pentru gătitul diferitor feluri de mâncare. Este apreciat în special pentru producerea de semifabricate, conserve, tot felul de aluaturi la scară industrială. Acest ulei este utilizat pe scară largă la prăjire, în producerea de margarină, grăsimi de gătit, produse din brânzeturi. Pentru fabricarea produselor dietetice și a alimentelor pentru copii este permis doar uleiul de floarea-soarelui rafinat, dezodorizat. De asemenea, acest ulei purificat este utilizat la fabricarea produselor cosmetice și farmaceutice. Un număr mare de creme și unguente sunt fabricate pe bază de ulei rafinat.
PROPRIETĂȚI FIZICE | |
---|---|
Aspect | fără reziduuri la 40°C |
Test la rece | min. 48 de ore la 0°C |
Indicele de culoare iod | max. 2,5 mgI |
Indice de refracție | 1,461–1,468 la 40°C |
Densitate | 0,918–0,923 g/cm³ la 20°C |
Materie volatilă | max. 0,1% la 105°C |
Gust | excelent |
Miros | Niciunul – nu a fost detectat |
SPECIFICAȚII CHIMICE | |
---|---|
Acizi grași liberi (FFA) | maxim 0,1 |
Valoarea de saponificare | 190 mg KOH/g de ulei |
Valoare de iod | 125–145 g I₂/100g |
Peroxid | 0,2 mmol O₂/kg de ulei |
Săpun | nici unul |
Substanță nesaponificabilă | maxim 1,2% |
Impurităţi | nici unul |
Grăsimi saturate | 8–12% |
Grăsimi nesaturate | 87–91% |
Energie de hrănire | 900 kcal |
COMPOZIȚIA ACIZILOR GRAȘI | |
---|---|
Acid miristic C14:0 | 0,07 |
Acid palmitic C16:0 | 7,00 |
Acid stearic C18:0 | 3,50 |
Acid oleic (octadecenoic), C18:1 (omega 9) | 27,2 |
Acid linoleic (octadecadienoic), C18:2 (omega 6) | 61,4 |
Acid gama-linolenic (octadecatrienoic), C18:3 (omega 6) | <0,1 |
Acid alfa-linolenic (octadecatrienoic), C18:3 (omega 3) | <0,1 |
Acid arahidic C20:0 | 0,2 |
Ulei brut de floarea-soarelui · vrac
Ulei de floarea-soarelui, care este folosit ulterior pentru rafinare.

Caracteristici fizice și chimice | |
---|---|
Miros, gust | Specific pentru acest produs |
Indice de refracție (40ºC) | 1,461 – 1,468 |
Densitate specifică (20ºC) | 0,918 - 0,923 |
Umiditate și substanțe volatile | 0,2% |
Acid gras liber (ca acid oleic) | 1,5% |
Impurități insolubile | 0,1% |
Valoarea iodului | 125–145 gJ₂/100g |
Valoarea de saponificare | 188–194 mg KOH/g |
Substanțe nesaponificabile | maxim 1,5 |
Compoziție în acizi grași | |
---|---|
Acid miristic (C14:0) | <0,2% |
Acid palmitic (C16:0) | 5,0–7,6% |
Acid stearic (C18:0) | 2,7–6,5% |
Acid oleic (C18:1) | 14,0–39,4% |
Acid linoleic (C18:2) | 48,3–74,0% |
Acid arahidic (C20:0) | 0,1–0,5% |
Acid behenic (C22:0) | 0,3–1,5% |
Șrot de floarea-soarelui · vrac
Șrotul de floarea-soarelui este prezentat ca un produs secundar al producției de ulei de floarea-soarelui. Materiile prime sunt semințele obișnuite de floarea-soarelui.
Șrotul de floarea-soarelui este un produs valoros, utilizat pe scară largă în agricultură, pentru hrănirea păsărilor și animalelor. Șrotul de floarea-soarelui conține în compoziția sa fosfor, vitaminele B și E și alte substanțe minerale, prin urmare este indispensabil ca aditiv în hrana animalelor.

Specificații generale ale șrotului de floarea-soarelui | |
---|---|
Conținut de umiditate și substanțe volatile | 8–11% |
Proteină brută (pe substanță uscată) | minim 37% |
Fibră brută | maxim 19% |
Grăsime brută | maxim 1,5% |
- Valoare energetică generală a nutrienților – nu mai puțin de 0,968 unități furajere.
- Perioada de depozitare: 3 luni de la data fabricației
- Ambalare / tară: vrac
- Cerințe de depozitare: a se depozita în depozite curate, uscate, bine ventilate sau în depozite cu ventilație de admisie și evacuare, protejate de lumina directă a soarelui, căldură și umiditate și controlate de dăunători.
Bunurile sunt supuse unui control strict de asigurare a calității.
Șrotul de floarea soarelui este certificat și respectă standardele internaționale. Deține certificat veterinar și certificat de calitate.
 Peleți din coji de floarea-soarelui · vrac
Recent, combustibilul obținut din deșeuri de floarea-soarelui a câștigat o popularitate considerabilă. Astfel, din coji de floarea-soarelui se produce combustibil granulat. Granulele – peleți obținuți din coji de floarea-soarelui care au mai multe avantaje:
- Ecologice - în compoziția lor nu există substanțe chimice, spori de plante, semințe, care provoacă reacții alergice.
- Eficiente din punct de vedere al costurilor - costul peleților este scăzut, în special în regiunile în care crește floarea-soarelui.
- Funcționalitate - granulele pot fi depozitate mult timp, deoarece activitatea lor biochimică este scăzută. Acestea au un preț relativ mic, fără creșteri sezoniere. Potrivit consumatorilor, acesta este un avantaj valoros al acestui tip de combustibil.
- Lipsa condițiilor speciale de depozitare care nu necesită spațiu suplimentar. Acest lucru se datorează faptului că granulele au o densitate mare în vrac.

Caracteristicile cojilor granulate | |
---|---|
Aspect | granule cu diametrul de la 8 la 10 mm, lungimea de la 15 la 50 mm |
Culoare | gri, diverse nuanțe |
Miros | miros specific cojii de floarea-soarelui |
Umiditate și materie volatilă | 9–12% |
Densitatea în vrac | 500–550 kg/m³ |
Peleții încălzesc cuptorul de acasă și cazanele de ardere în producerea industrială.
Când acest combustibil este ars, se emite o cantitate neglijabilă de dioxid de carbon, ca volum comparabil cu dioxidul de carbon provenit din arderea lemnului. În plus, cenușa rămasă poate fi folosită și pentru fertilizarea plantelor.
 Brichete din coji de floarea-soarelui · vrac / în folie termocontractibilă
Brichetele fac parte dintr-o gamă de combustibili regenerabili care emit CO2 neutru. Aceasta ar trebui să fie o alternativă mai eficientă în comparație cu lemnul, fiind ușor de utilizat. Perioada de ardere este mai mare în comparație cu lemnul, cărbunele sau cocsul, datorită puterii calorice mari de 4889 kcal/kg, nu lasă mirosuri sau scântei, iar depozitarea este redusă. Sunt disponibile într-un pachet compact în orice cantitate. Se pot utiliza în mod multiplu: sobe, încălzire centrală, șeminee, cazane pe lemne.
Nu conțin coloranți, aditivi și se aprind ușor. Nu necesită tăiere și creștere. Brichetele nu necesită îngrijire, umiditatea maximă este de 12,0% - echivalentul unui lemn uscat timp de peste doi ani. Cenușa rezultată în urma arderii, de maximum 3,0%, poate fi utilizată ca îngrășământ natural.

Caracteristicile brichetelor din coji de floarea-soarelui | |
---|---|
Aspect | granule cu diametrul de la 80 la 90 mm, lungimea de la 200 la 500 mm |
Culoare | gri, diverse nuanțe |
Miros | miros specific cojii de floarea-soarelui |
Umiditate și materie volatilă | 9–12% |
Densitatea în vrac | 1000–1200 kg/m³ |
Acizi grași, nedistilați · vrac
Acizii grași sunt obținuți din deșeurile de grăsime provenite din producția de uleiuri vegetale destinate utilizării în fabricarea săpunului și în alte scopuri.

Caracteristicile acizilor grași | |
---|---|
Culoare (20°C) | maro închis |
Miros | specific acizilor grași |
Umiditate și substanțe volatile | maxim 5% |
Fracția masică a impurităților insolubile în eter dietilic | maxim 5% |
Grăsimi totale | 90–95% |
Prezența acidului sulfuric | absență |